Esperanto

9a633d401d5489ecd1fa78e4ebce7af9

Griekenland.
Jasmin en Hanna gaan als vrijwilliger aan de slag in een vluchtelingenkamp. Als onderdeel van de NGO Refugee Relief ontfermen ze zich over achthonderd Syrische vluchtelingen. Met een klein team van vrijwilligers zorgen ze ervoor dat de donaties – die vanuit heel Europa toestromen – eerlijk worden verdeeld. Ze hopen het verschil te maken, maar botsen al snel op de grenzen van hun mogelijkheden. “Voor mij is dit kamp één grote wachtkamer. En ondertussen maken we het gezellig. En hoe gezelliger het wordt, hoe minder de overheid nog iets gaat doen.”

Polen.
Een oude Esperantist kijkt met heimwee terug naar de tijd dat het ideaal nog springlevend was. “Hoe dichter je bij het einddoel komt, hoe onduidelijker het wordt. En hoe groter de verdeeldheid.”

‘Esperanto’ bevindt zich op het spanningsveld tussen idealisme en pragmatisme. Over je neerleggen bij de wereld zoals hij is en ten strijde trekken tegen windmolens.

Tekst, concept, montage & regie: Lucas Derycke
Muziek: Frederik De Clercq
Stem: Ellis Meeusen, Lynn Van den Broeck, Sara Vertongen, Tom Voet, Alejandra Theus, Barbara Borguet, Andreas Helgi Schmid, Klaus Peeck, Raul Muanda, Asaad Merza, Mouhanad Rameh en Yara Award
Opnametechniek: Wederik De Backer en Joris Van Damme
Mix: Benno Müller vom Hofe
Dramaturgie: Els Theunis

‘Esperanto’ is de eerste theaterproductie van radiomaker Lucas Derycke. In 2017 maakte hij als jonge maker een jaar lang deel uit van Het nieuwstedelijk.

Meer informatie vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s